Accessoarerna till kostymen

Kläderna som ingår i en kostym är i regel väldigt statiska. Och medan till och med färgen kan vara mer eller mindre förutbestämd efter något som klädkoden, finns det fortfarande gott om utrymme att uttrycka sig själv genom accessoarerna du väljer.

Slipsen eller flugan

Vid endast ett fåtal fall säger klädkoden vilken som är det rätta valet, så du har i regel en hel det att välja mellan. Att hitta en färg som passar med resten är så klart något du alltid borde försöka göra. Men när det sedan kommer till stil och material finns det absolut möjlighet att testa sig fram.

Näsduk

Näsduken är kanske inte något som används i alla situationer, men de har helt klart en bra plast bland accessoarerna och ger dig chansen att sätta en extra liten stil- och färgklick på helheten.

Sockarna

Sockarna kanske inte är det första många tänker på när det gäller accessoarer, men du kan utan tvekan räkna in dem bland dessa. Och med så många olika färger och stilar kan du välja allt från något reserverat och stiligt till något mer spexigt och galet.

Manschettknapparna

Manschettknappar är en riktigt stilig accessoar där du också kan variera efter egen smak och tycke. Många gillar att göra sina manschettknappar mer personliga med saker som ingraverade initialer, utvalda foton eller annat. Då manschettknapparnas detaljer endast är synlig nära inpå kan du ofta låta dem vara en mer personlig del av kostymen utan att förändra helhetsintrycket.