Köpa underkläder

Om du väljer att köpa underkläder på nätet blir saker och ting lite mer komplicerat, på samma sätt som när man köper vanliga kläder. 

Färgskillnader

Det är alltid en risk när man köper ett plagg mest för färgen. Om din skärm inte är färgkalibrerad, vilket väldigt få är, kan det vara ganska stora färgskillnader mellan bilden och verkligheten. Det kan vara värt det att kalibrera skärmen för att få så pass bra färgåtergivning som möjligt, men det är fortfarande ingen garanti att bilden kommer att vara densamma som i verkligheten.

Storlekar

Detta är speciellt viktigt när det kommet till bh-storlekar. Trosor och kalsonger har oftast storlek XS-XL och de skiljer sig inte så mycket mellan märken. Dock är bh-storlekar väldigt annorlunda beroende på märke och framförallt vilket land bh:n kommer från.

Helst ska man alltid prova en bh innan man köper den. Men har man större byst kan det vara svårt att hitta en bh i stora storlekar ute i butikskedjorna, och då är nätet ett bättre alternativ.

Ta din egna mått, omkrets och över bysten, och kolla alltid storleksguiderna innan du köper.

Material

Sist men inte minst kan det vara bra att veta vilket material man är ute efter. Bomull är bekvämt mot huden men ska man göra mycket aktiviteter och kommer att svettas, är bomull inte det bästa. Bomull andas bra men det drar åt sig vätska och släpper inte iväg det. Då är det bättre med funktionsmaterial som microfiber som släpper förbi fukten och som skaver mindre än andra material. Microfiber är också stretchigt och andas lika bra som bomull.