Sälja underkläder

Vill du sälja underkläder i butik? Det kommer med vissa fallgropar, både specifika för branschen och fallgropar för onlineverksamhet överhuvudtaget. 

Om du vill ha en respekterad underklädesbutik med snygga underkläder för kvinnor och herrar, är det en bra idé att hålla sig borta från fetischplagg och liknande. Det blir en underlig blandning av kunder och de som inte är intresserade av dessa fetischplagg, kanske tycker det är lite för pinsamt att handla hos dig. Satsa på en av marknaderna, inte båda. Detta betyder så klart inte att du inte kan sälja sexiga underkläder: det handlar mer om att veta vart gränsen går. För att ge rätt intryck måste du marknadsföra dig på ett smakfullt sätt. Fokus ska alltid vara på underkläderna, inte på personen som bär dem.

Tänk på att införskaffa allt du behöver till själva butiken. Det krävs ett kassaregister, kortläsare, kassaskåp, kassasystem, streckkodsläsare och kvittoskrivare. Listan går att göra längre, men det ovan är det mest essentiella för en fungerade butik. Att sälja underkläder är lite annorlunda från att sälja vanliga kläder. Ta kontakt med andra personer och företag som håller på med underklädesförsäljning och be om några tips: de kan säkert hjälpa dig med båda inredning och hur man skyltar.

En annan viktig del är att läsa på om de största underklädesmärkena. De har oftast sina egna storleksguider: det finns inga universella mått. Måttet ett märke använder för storlek medium, behöver inte vara densamma för ett annat märke. För att kunna hjälpa dina kunder hitta den perfekta passformen, borde du vara så informerad som möjligt. Skaffa storleksguider till provrummen också, så kunderna själv kan lista ut om de borde gå upp eller ned en storlek om det provade plagget inte passar.