Välja rätt sport BH

559186-beautiful-woman-runner

Precis som vi tidigare nämnt här är det många som har problem att hitta rätt storlek på vanliga BH:ar, medan detta problem inte är lika stort när det gäller sport BH kan man fortfarande dra nytta av några tips.

Vissa saker är ju naturligtvis svåra att kolla innan man köper om man inte är i en riktig butik, men med lite erfarenhet ska det inte vara några problem att hitta rätt även på nätet. Damavdelningen på Sportamore har ett bra utbud när det gäller sport BH.

Till att börja med är det bäst att man prova hoppar lite och pendla med armarna när man först provar en sport BH, alla rörelser man normalt sett gör med överkroppen när man tränar är egentligen bra att göra så att man lättare kan ta reda på om BH:n är skön i alla moment.

Om man gör en del träningsövningar liggandes på rygg, som till exempel vi pilates eller aerobics, är det bäst att undvika BH:ar med hakar i ryggen, de kan lätt bli irriterande annars.

Komfort är en mycket stor del av vad som gör en sport BH till det rätta valet. Brösten ska inte kännas som de blir tilltryckta så pass mycket att det blir obehagligt, det är också fördelaktigt om brösten inte rör varande när man har på sig sport BH:n.

Var också noga med materialet, en sport BH ska kunna avlägsna en del av både svetten och värmen som produceras medan man tränar, vissa material klarar av detta bättre än andra. En utförligt artikel om detta kan man läsa på Sportfack.

Se till att följa tvättråden noggrant, det är annars lätt att BH:n krymper efter bara ett par tvättar. Om detta skulle ske trots att man följer anvisningarna är det bäst att kontakta butiken man köpte dem från och klaga.

En sport BH håller i genomsnitt mellan 6 och 12 månader, detta beror både på kvalitén och hur mycket man använder den. Efter denna period kommer elasticiteten i tyget börja bli mindre och mindre, detta påverkar en del av stödet.