Vårmodet sveper in

Vårmodet kommer ju till olika delar av landet olika sent. Men så fort det börjar bli varmt nog att lämna vinterkläderna hemma hoppar var och en på detta och börjar ta fram de länge efterlängtade vårkläderna igen.

Våren är ju dock inte helt och hållet samma sak som sommaren, speciellt inte den tidiga våren. Så medan vi inte får ta fram de tunnaste och luftigaste materialen är det fortfarande ett stort steg från vinterkläderna. Kjolar och klänningar blir mycket mer vanliga och många satsar helst på klara och slående färger för att fira den nya säsongen.

Redan mot slutet av förra året fick vi ju smakprov på vad vårens trender skulle bli. Vi kunde bland annat se rosa och lavendel vara populära färger på catwalken. Härligt blommiga mönster och häftiga prints lovades också ta våren med storm i år.

Återkommande plagg som pennkjolen och trenchcoaten tog också spotlighten och förde oss tillbaka till äldre moden som var redo att komma tillbaka i sköna, nya stilar.

Allt som allt finns det mycket att se fram emot denna vår och modet är för många av oss en stor del av detta. Ta därför och titta igenom garderoben och se om det är något som stämmer bra överens med detta mode. I så fall är det helt klart ett bra tillfälle att plocka fram dem igen.